Minecraft sunucusu kurmanın avantajları nelerdir?

 


Minecraft oyuncularından biriyseniz oyunun kalabalık oyuncu gruplarıyla keyifli olduğunu biliyorsunuzdur. Hâl böyle olunca oyuncular kendi sunucularını kurabilmenin yollarını arıyor. "Minecraft sunucu kurma için en uygun yöntem hangisidir?" sorusunun cevabı ise sunucu kiralama oluyor. Kendi bilgisayarında sunucu kurmak isteyen oyuncular yüksek ping ve düşük performans sorunlarıyla baş başa kalıyor. Yazımızda Minecraft sunucusu kiralamanın neden daha avantajlı olacağını sizlere aktaracağım.


Kiraladığınız sunucu her zaman açık olur

Kendi bilgisayarınızda sunucu açtığınızda bilgisayarınız kapandığında sunucu da kapanıyor. Sadece bilgisayarınız açıkken açık kalabilen bir sunucu tahmin edebileceğiniz gibi oyuncular için pek verimli olmuyor. Bilgisayarı hiç kapatmayayım derseniz bu sefer de yüksek elektrik faturalarıyla karşılaşmanız işten bile değil. 

Sunucu kiraladığınızda ise oyun sunucunuz her zaman aktif olur. İsteyen tüm oyuncular istediklerinde sunucuya girerek oyunu oynayabiliyor. Her ay sabit bir ücret verildiği için elektrik masrafını düşünmenize de gerek kalmaz.

Bağlantı sorunları yaşamazsınız


Bilgisayarınızda sunucu kurduğunuzda internet performansınız büyük oranda düşer. Çünkü sunucu kurulan bilgisayar aynı zamanda farklı işler için de internet kullandığından oyun sunucusunu tam performanslı çalıştırmakta yetersiz kalıyor.

Kiraladığınız sunucu ise tüm performansını sunucunuzu stabil bir şekilde sunmak için harcıyor. Böylece ne internet bağlantısı konusunda ne de sistem performansında herhangi bir sorun yaşanmıyor. Serverınız Türkiye lokasyonda yer aldığı için ping problemi de oluşmuyor.

Kiraladığınız sunucuda Minecraft sunucusu açmak daha kolaydır

Minecraft sunucusu kurmak için belirli kodları yazmak ve bazı yazılımları çalıştırmak gerekiyor. Eğer bu alanlarda hiç tecrübeniz yoksa server açma süreci iyice can sıkıcı bir hal alabiliyor.

Minecraft sunucusu kiraladığınızda ise sunucu saniyeler içerisinde açılabiliyor. Size ise yalnızca oyunun keyfini çıkarmak kalıyor.


Her zaman tam destek

Evinizdeki bilgisayarda sunucu kurduğunuzda sunucuyla ilgili bir problem yaşadığınızda bu sorunu çözebilmek hiç kolay olmuyor. Özellikle teknik bilgi gerektiren konular birçok oyuncunun elini kolunu bağlıyor. 

Sunucu kiralama hizmetinden faydalandığınızda ise alanında uzman teknik ekipten 7/24 destek alabilir, sorunlarınızı en kısa sürede çözebilirsiniz. 


Rabisu.com adresine girerek Minecraft sunucularına göz atabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayan sunucuyu kolayca kiralayabilirsiniz





Yorumlar